Tekemisen iloa lapsille, osa 1

8.90

Tekmisen iloa lapsille tarjoaa 100-sivua superkivaa askartelupuuhaa.
Ensimmäisen osan aiheet pyörivät kesäisen tekemisen ympärillä.

Kuvaus

Tässä kirjassa on 100 sivua hauskaa tekemistä jo jonkin verran kädentaitoja omaaville lapsille. Jos kädentaitoja vasta harjoitellaan, voidaan monet mallit toteuttaa aikuisten avustuksella.
Kirjan mallien askartelumateriaalit ovat joko kotoa tai luonnosta löydettävissä tai muuten helposti ja edullisesti hankittavia.

Virkkausharjoittelun tuloksena on syntynyt monta pitkää värikästä silmukkanauhaa. Niitä voi käyttää vaikka korttien koristelussa.

Jo mummot tekivät aikanaan vohvelikangaskirjontaa. Se on hauskaa neulan käytön opettelua. Ompeluharjoitelmat voi hyödyntää vaikka kirjanmerkkeinä.

Jopa askartelumassan voi tehdä itse. Tässä kirjassa on tehty kaikenlaisia ötököitä itse tehdystä puumassasta.

Kesälomaa vietetään usein veden äärellä. Siitä jää monta hauskaa mielikuvaa ja jonkin verran tulee kerättyä materiaaliakin muistoksi mukavasta loma-ajasta. Näitä muistoja voi hyödyntää meriaiheisessa askartelussa.

Monesta kierrätysmateriaalista saa hyvän pohjan purjeveneelle. Kokeile vaikka maitopurkkia tai peltirasiaa. Maalaa, päällystä, koristele. Rakentele purje veneeseen ja sitten vain vene uimaan.

Kesäkalojen tekeminen onnistuu pientenkin lapsien kanssa. Aikuinen tai isoveli tai isosisko voivat leikata kalat kartongista tai pahvista valmiiksi ja pieni askartelija koristella ne vaikka silkkipaperimytyillä.

Ompeluharjoittelut on hyvä aloittaa helpolla ja hauskalla ompelutyöllä. Hiukan jo haastetta antavien hiirien ompelulla voi harjoitella harsinpistojen lisäksi napin ja helmen ompelua ja nyörin tekemistä.

Monta, monta muutakin mukavaa askarreltavaa löydät tästä Tekemisen Iloa –kirjasta. Ei kun toteuttamaan!

Tilaa päivitykset

Tilaa RSS tai tykkää meistä Facebookissa niin saat aina tiedon uusista päivityksistä.

No comments yet.

Vastaa